Hyppää sisältöön

Esitysmateriaalit

Alle on koottu erilaisia materiaalipaketteja, joiden avulla voit oppia lisää kulttuurikasvatussuunnitelmista. Materiaaleja voi hyödyntää oman kunnan kulttuurikasvatussuunnitelman laatimisprosessissa.

Kulttuurikasvatussuunnitelmien ennakkomateriaali. Materiaalipakettiin on koottu tietoa mikä kulttuurikasvatussuunnitelma on, miksi kulttuurikasvatussuunnitelma on tarpeellinen, mitä hyötyjä suunnitelmasta on ja vinkkejä, miten suunnitelma laaditaan. Lisäksi se sisältää tietoa kulttuurikasvatussuunnitelmien tilanteesta Suomessa ja materiaalivinkkejä.

Tallenne kulttuurikasvatussuunnitelmien tietoiskusta vuoden 2021 Kuntamarkkinoilta. Kulttuurikasvatussuunnitelmat olivat esillä vuoden 2021 Kuntamarkkinoilla. Voit katsoa tallenteen Kuntamarkkinoiden tietoiskusta, jossa käsitellään kulttuurikasvatussuunnitelmia opetus- ja kulttuuritoimen yhteisenä, laadukkaan kulttuurikasvatuksen toteuttamisen työkaluna sekä keinona taata lapsille ja nuorille tasavertaisia mahdollisuuksia kokea taidetta ja kulttuuria.

Mitä on kulttuurikasvatus? Katso nuorten tekemä video YouTubesta!

Kulttuurivoltti-hankkeen työpajakiertueen esitysaineisto. Kulttuurikasvatussuunnitelma.fi-sivusto on saanut alkunsa Kulttuurivoltti-hankkeesta. Osana yhteistyöhanketta toteutettiin Kulttuuria kouluun! -työpajakiertue (2015-2016), jossa tuettiin kuntia kulttuurikasvatussuunnitelmien laatimisessa. Työpajat tavoittivat jopa 83 kuntaa ympäri Suomen. Voit tutustua työpajakiertueen aineistoon Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran Slidesharessa.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.