Hyppää sisältöön

Lastenkulttuurin Kevätpäivät 2022

Ilmoittaudu

Lastenkulttuurin Kevätpäivät Seinäjoella 19.-21.4.2022

Mitä on laatu lasten ja nuorten harrastustoiminnassa, lastenkulttuurin toiminnassa ja kulttuurikasvatustyössä? Millaisia kulttuurikasvatuksen taitoja tarvitaan tulevaisuudessa? Miten lapsilähtöisyys liittyy laatuun? Mikä motivoi ja mahdollistaa harrastamiseen?

Seinäjoen kaupunki, Lastenkulttuurikeskus Louhimon, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitton sekä Harrastamisen Suomen mallin yhteyspisteen henkilöstö toivottavat kaikki lasten ja nuorten harrastamisen ja kulttuuritoiminnan parissa työskentelevät sekä lastenkulttuurin verkoston jäsenet tervetulleiksi kohtaamaan mielenkiintoisten puheenvuorojen, työpajakierrosten ja esitysten ääreen. Päivien teemana on laatu, johon sukelletaan kiinnostavien avausten, osallistavan keskustelun sekä yhdessä työskentelyn kautta. Tarjolla on upeita verkostoitumismahdollisuuksia, esityksiä ja elämyksiä – lasten ääntä unohtamatta!

19.4.

Kick-off ilta käynnistää Kevätpäivät tarjoten iltaohjelmaa kaikille jo tiistaina 19.4. Seinäjoelle saapuville. Lisäksi Harrastamisen Suomen mallin kuntakoordinaattorit ja muut mallin toimintaa kunnissa organisoivat henkilöt kokoontuvat verkostotapaamiseen klo 17.00 alkaen ennen yhteistä iltaohjelmaa.

20.4.

Kaikille avoimena seminaari- ja työpajapäivänä keskiviikkona 20.4. laatua tarkastellaan lasten ja nuorten harrastamisen, lastenkulttuurin sekä kulttuurikasvatussuunnitelmatyön näkökulmista. Harrastamisen Suomen mallin työpajoissa pureudutaan harrastamisen laadun elementteihin, kuten suunnitelmallisuuteen, yhteistyöhön, saavutettavuuteen, hyvään hallintoon ja lapsilähtöisyyteen. Kulttuurikasvatussuunnitelmien osalta paneudutaan muun muassa tulevaisuuden taitoihin, lasten osallisuuden edistämiseen ja kulttuuriperintöön.

21.4.

Lastenkulttuuriverkostolle suunnatussa jäsenpäivässä torstaina 21.4. Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsenkeskukset kutsutaan syventymään laatuun harrastamisen, kulttuurikasvatuksen sekä lastenkulttuurifestivaalien ja yleisötyön kautta. Torstaina pidetään myös Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton vuosikokous.

Tarkempi ja päivittyvä ohjelma löytyy lastenkulttuuri.fi sivuilta: https://lastenkulttuuri.fi/tapahtumat/lastenkulttuurin-kevatpaivat-2022.

Seuraa myös Kevätpäivien Facebook -tapahtumasivua.

Ilmoittaudu jo tänään mukaan. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 20.3.2022.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.