Hyppää sisältöön

KOPS-webinaari 9.3.

Ilmoittaudu

Kulttuuriperintö osana kulttuurikasvatussuunnitelmia – mitä kaikkea se voi pitää sisällään?

Keskiviikkona 9.3. klo 14.15-15.30

“Kulttuuriperintö edustaa aina valintoja: tietoisia ja tiedostamattomia. Kenen tarinoita meillä kerrotaan, kenen ääni ei pääse kuuluviin? Mitä on vaiettu kulttuuriperintö?

Kuka määrittää kulttuuriperinnön ja kuinka lasten ja nuorten ääntä oman kulttuuriperintönsä asiantuntijoina voidaan vahvistaa? Mikä on sinulle tärkeää kulttuuriperintöä? Miksi?”

Webinaarissa ei puhuta vain Nokian puhelimista, eukonkannosta, saunomisesta, salmiakista ja Kaustislaisesta viulunsoitosta, vaan kulttuuriperintöön syvennytään laaja-alaisesti ja moniulotteisesti. Webinaarissa sukelletaan kulttuuriperintökasvatukseen erityisasiantuntijan, kirjailijan ja historian opettajan Ira Vihreälehdon opastuksessa. Se tarjoaa kulttuuriperintöön monipuolisen katsauksen, joka auttaa laajentamaan käsitystä kulttuuriperintökasvatuksesta osana kulttuurikasvatussuunnitelmia.

Ohjelma

Kivoja traditioita vai identiteetin työkaluja – mitä on kulttuuriperintökasvatus?

Ira Vihreälehto, erityisasiantuntija Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura ry

Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen erityisasiantuntija Ira Vihreälehto pohtii puheenvuorossaan lyhyesti kulttuuriperintökasvatuksen merkitystä ja kulttuurisesti kestävän kasvatuksen ulottuvuuksia, sekä jakaa muutamia käytännön vinkkejä, kuinka kulttuuriperintöä voidaan lähestyä paikallisesti, kansallisesti ja globaalisti.

Lue lisää tapahtumasta

Ilmoittaudu mukaan, tallenna päivämäärä kalenteriisi ja nähdään webinaarissa!

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.