Hyppää sisältöön

KOPS-webinaari 8.11.

Ilmoittaudu

Matkoja, vallankumouksia ja edistämistyötä- Esittelyssä kulttuurikasvatussuunnitelmien ajankohtaisia hankkeita

Keskiviikkona 8.11. klo 14.15-15.30

Kulttuurikasvatussuunnitelmien edistämistyö jatkuu, ja kehittämiskohteena ovat tulevana vuonna erityisesti suunnitelmien sisällöt. Lastenkulttuurin laatukriteereiden mukaisesti kulttuurikasvatussuunnitelmissakin halutaan panostaa laatuun, joten kulttuurikasvatussuunnitelmien sisältöjen tarkastelu ja kehittäminen on keskeisessä roolissa.

Webinaarissa esitellään lastenkulttuurin kentällä käynnissä olevia hankkeita, jotka pyrkivät omalta osaltaan kehittämään kulttuurikasvatussuunnitelmia ja niiden sisältöjä.

Ohjelma

Lasten runovallankumous kutsuu kaikki mukaan – Kirsi Kunnas 100 -juhlavuosi kunnissa

Maarit Mäkinen, projektipäällikkö
Kulttuurikeskus PiiPoo

Valtakunnallisen Kirsi Kunnas 100 -juhlavuoden keskiössä ovat suomalainen lastenrunous, leikki, lukuilo ja lasten kulttuurinen toimijuus. Kaikille Suomen 1.-luokkalaisille lahjoitetaan syksyllä 2024 WSOY:n toimittama lastenrunoantologia ja Lasten runovallankumous -koulutuksissa opettajille tarjotaan uusia menetelmiä sanataiteen ja runouden hyödyntämiseen esi- ja alkuopetuksessa. Tapahtuu myös paljon muuta! Kirsi Kunnas 100 -juhlavuoden projektipäällikkö Maarit Mäkinen Kulttuurikeskus PiiPoosta esittelee juhlavuoden sisältöjä kuntia kiinnostavista näkökulmista.

Kops Kops: Kohti Matkalla-toimintamallia

Henna Leisiö, lastenkulttuurikonsultti
Lastenkulttuurikeskus Kattila ry

Vuoteen 2003 ei enää pysty palaamaan, mutta hieman sinnepäin ollaan tässä mallissa Matkalla. Toimintamalli pyrkii antamaan parhaan hyödyn kulttuurityön molemmille puolille, sekä kunnalle ja hyvinvointialueelle että taide- ja kulttuurilaitoksille. Matkalla ollaan kustannustehokkaasti aina kohti seuraavaa kuntaa, yhdessä kaverin kanssa, ja lasten KOPS-työn kautta tehdään laajennuksia monille muille ikäryhmille. Matkalla-mallissa etsitään työn teolle rauhaa ja pysyvyyttä niin kanterointiin, budjetointiin kuin työsopimuksiinkin. VRn slogania lainatakseni, parasta aikaa Matkalla!

Kenelle tapahtuma on suunnattu?

Tapahtuma on ilmainen ja suunnattu kaikille kulttuurikasvatussuunnitelmista kiinnostuneille. Tapahtuma järjestetään Teamssissa, ja tallenne julkaistaan Lastenkulttuurin YouTube-sivulla parin päivän sisällä tapahtumasta. Ilmoittautuminen tapahtuu alla olevan linkin kautta, ja kaikille osallistujille lähetetään osallistumislinkki sähköpostiin tapahtumaa edeltävänä päivänä. 

Ilmoittautuminen sulkeutuu 7.11. klo 14.00. 

Ilmoittaudu mukaan, tallenna päivämäärä kalenteriisi ja nähdään webinaarissa!

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.