Hyppää sisältöön

KOPS-webinaari 12.1.

Ilmoittaudu

Valmiita sisältöjä kulttuurikasvatussuunnitelmiin: esittelyssä Ateneum ja Taidetestaajat

Keskiviikkona 12.1. klo 14.15-15.30

Voisiko kulttuurikasvatussuunnitelmien laatimisprosessia helpottaa hyödyntämällä sisällöissä valmiita toimintamalleja? Voidaanko Kehä III:n ulkopuoleltakin osallistua Ateneumin näyttelyihin? Millaisessa roolissa Taidetestaajat ovat kulttuurikasvatussuunnitelmien pedagogisessa polussa? Vuoden 2022 ensimmäisessä kulttuurikasvatussuunnitelmien webinaarissa esitellään Ateneum ja Taidetestaajat valmiina sisältöinä osaksi kulttuurikasvatussuunnitelmia sekä keskustellaan, mitä niiden kautta on opittu oppilaiden osallisuudesta sekä lasten ja nuorten parissa tehtävästä yleisötyöstä.

Ohjelma

Mun Ateneum -etäohjelmaa kouluille

Inka Yli-Tepsa, hanketuottaja Ateneumin taidemuseo

Mun Ateneum on Ateneumin taidemuseon etävierailujen kehittämishanke alakouluille, 5-6-luokkalaisille. Vuosina 2021-2022 toteutettavaa hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö. Valtakunnallisessa hankkeessa tarjotaan 400 koululuokalle kaksi etäkohtaamista oppaan kanssa taustamateriaaleineen. Miten kohtaamme oppilaat?

Taidetestaajista valmis kokonaisuus kulttuurikasvatussuunnitelmaan

Susanna Koponen, kulttuuripedagogi Lahden kaupunki

Taidetestaajat on Suomen suurin kulttuurikasvatusohjelma, joka tarjoaa kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille ja heidän opettajilleen 1–2 taidevierailua lukuvuodessa. Taidetestaajista saadaan siten luonteva osa kunnan kulttuurikasvatussuunnitelmaa. Mitä Taidetestaajista kannattaa tietää, miten se toimii?

Ilmoittaudu mukaan, tallenna päivämäärä kalenteriisi ja nähdään webinaarissa!

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.