Hyppää sisältöön

KOPS-webinaari 10.4.

Ilmoittaudu

Kulttuurikasvatussuunnitelmat toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa

Keskiviikkona 10.4. klo 14.00-15.30

Kulttuurikasvatussuunnitelmien kehittämis- ja jalkauttamistyö on viime aikoina laajentunut perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen lisäksi myös toisen asteen ammatillisen koulutuksen puolelle. Suunnitelmien jalkauttaminen ammatilliseen koulutukseen lisää kulttuurikasvatuksen yhdenvertaisuutta eri ikäryhmien välillä kunnassa sekä kehittää kaikkien opetusvelvollisuuden piiriin kuuluvien lasten ja nuorten kulttuurista osaamista.

Espoon ja Helsingin kaupungit ovat viime vuosina tehneet edistyksellistä työtä toisen asteen ammatillisen koulutuksen kulttuurikasvatussuunnitelmien eteen ja olleet luomassa Suomen ensimmäisiä ammatillisen koulutuksen omia suunnitelmia. Webinaarissa kuullaan Helsingin ja Espoon kaupunkien kokemuksia kehittämistyöstä ja toteuttamistavoista.

Ohjelma

Toisen asteen kulttuuripolun pilotti Stadin ammatti- ja aikuisopistossa

Melina Lukkarinen, taito- ja taideaineiden pedagoginen asiantuntija
Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kehittämispalvelut

Helsingin kaupungissa aloitettiin toisen asteen kulttuuripolun kehittämistyö vuonna 2022. Stadin ammatti- ja aikuisopistossa toteutettiin toisen asteen kulttuuripolun pilotti vuosina 2023-2024. Pilottia ovat esittelemässä Stadin ammatti- ja aikuisopiston opiskelijatoiminnan ja osallisuuden asiantuntijatiimin opettaja Riitta Koukku ja Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kehittämispalveluiden taito- ja taideaineiden pedagoginen asiantuntija Melina Lukkarinen.

Kulttuurikasvatuskokeilut ammatillisessa koulutuksessa Espoossa

Karolina Ajanki, kulttuurisuunnittelija
Espoon kulttuurin edistäminen ja kumppanuudet -yksikkö

Millaisia toiveita ja tarpeita opettajilla ja ammattiin opiskelevilla opiskelijoilla on kulttuurikasvatuksesta? Miten kulttuurikasvatus uppoaa ammattikoulun arkeen? Puheenvuorossa kuullaan kertyneestä asiakasymmärryksestä, kulttuurikasvatussuunnitelman palvelumuotoilusta ja kulttuurikasvatussuunnitelman kokeiluista case-esimerkkinä Espoon toisen asteen kulttuuripolku -pilotti ammattikouluun. Puhujana kulttuurisuunnittelija Karolina Ajanki Espoon kulttuuripalveluista.

Kenelle tapahtuma on suunnattu?

Tapahtuma on ilmainen ja suunnattu kaikille kulttuurikasvatussuunnitelmista kiinnostuneille. Tapahtuma järjestetään Teamssissa, ja tallenne julkaistaan Lastenkulttuurin YouTube-sivulla parin päivän sisällä tapahtumasta. Ilmoittautuminen tapahtuu alla olevan linkin kautta, ja kaikille osallistujille lähetetään osallistumislinkki sähköpostiin tapahtumaa edeltävänä päivänä. 

Ilmoittautuminen sulkeutuu 9.4. klo 14.00. 

Ilmoittaudu mukaan, tallenna päivämäärä kalenteriisi ja nähdään webinaarissa!

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.