Hyppää sisältöön

Tornion kulttuuriopetussuunnitelma

Asukasluku: 21 467

Tornion kaupungin kulttuuriopetussuunnitelma

Toimijat: Koulujen kulttuuriyhdysopettajista muodostuva Tornion lastenkulttuurityöryhmä päivittää kulttuuriopetussuunnitelmaa ja kehittää edelleen yhteistyötä koulujen ja alueen kulttuuritoimijoiden kesken sekä seuraa kulttuuriopetussuunnitelman toteutumista eri kouluilla.

Sisältö: Kulttuuriopetuksen sisällöt on esitelty luokka-asteittain. Mukana on virikekysymyksiä ja yhteistyötahot sekä verkkomateriaali on esitelty taiteenaloittain. Kulttuuriopetussuunnitelma sisältää kysymyksiä, joita opettaja voi pohtia oppilaiden kanssa. Mukana on myös tietoa Tornion ja sen lähialueen kulttuuritoimijoista ja yhteistyötahoista. Tornion koulujen kulttuuriopetussuunnitelma on laadittu Oulun mallia mukaillen.

Kohderyhmä: perusopetus (1.–9.) ja lukio

Lapin lastenkulttuuriverkosto

Historia: Vuodesta 2008 alkaen toiminta on painottunut kulttuuriyhdysopettajaverkoston luomiseen sekä kulttuuriopetussuunnitelman laatimiseen. Yhteistyötä on tehty eri kouluasteiden opettajien, kulttuurilaitosten ja kulttuuritoimiston voimin.

Lapin lastenkulttuuriverkosto kuuluu valtakunnalliseen Lastenkulttuurikeskusten liittoon. Lapin lastenkulttuuriverkostoon kuuluvat Kemi, Kemijärvi, Ranua, Rovaniemi, Tornio ja Saamelaiskäräjät.

Kunta: Tornio

Asukasluku: 21 467

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.