Hyppää sisältöön

Tampereen kulttuurikasvatusohjelma: Taidekaari

Asukasluku: 241 009

Taidekaari-kulttuurikasvatusohjelma

Toimijat: Taidekaari-toiminnan organisoi Tampereen kaupungin museopalvelujen kulttuurikasvatusyksikkö TAITE yhdessä kulttuuripalvelujen ja perusopetuksen kanssa

Sisältö: Taidekaari tarjoaa ohjattuja, opetussuunnitelman huomioivia työpajoja koululaisryhmille. Työpajoissa oppilaat tutustuvat moniin taiteenlajeihin toimijoina, ammattitaiteilijoiden ja taidekasvattajien ohjauksessa. Taiteenlajit vaihtuvat vuosiluokittain. Lasten ja nuorten teoksia asetetaan näytteille erilaisiin julkisiin tiloihin ja kaupunkiympäristöön. Oppilaita osallistetaan ohjelman suunnitteluun. Opettajille on tarjolla erillistä oheismateriaalia ja koulutuksia opetuksen tueksi.  Taidekaari on osa n. 15 000 lapsen ja nuoren kouluarkea.

Taidekaaren verkkosivuilla voi tilata uutiskirjeen, jossa kerrotaan kuukausittain kulttuurikasvatusyksikkö TAITEn tuottamista tapahtumista sekä Taidekaaresta.

Kohderyhmä: esiopetus, perusopetus (1.–9.), erityisopetus ja valmistava opetus

Lue lisää:

Tampereen Taidekaari 

Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE 

Historia: Taidekaari syntyi vuonna 2006 yhtenä Tampereen kaupungin kulttuuripääkaupunkihankkeista. Suunnittelu aloitettiin vuonna 2005 ja toiminta seuraavana vuonna. Tavoitteena oli ehjä taidekaari, joka ulottuu esikoululaisista 7.-luokkalaisiin ja tutustuttaa koululaiset monipuolisesti taiteen lajeihin. Hyvien tulosten pohjalta pyrittiin kaikkia ikäluokkia koskevaan Taidekaareen. Tätä ennen TAITE oli ollut Taikalamppu-verkoston  ulkojäsenenä vuodesta 2003. Tampereen kaupunki on Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsen, joka jatkaa Taikalamppu-verkoston aloittamaa valtakunnallista lastenkulttuurin kehittämistyötä.

Kunta: Tampere

Asukasluku: 241 009

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.