Hyppää sisältöön

Rovaniemi: Kulttuuri- ja liikuntakasvatussuunnitelma

Asukasluku: 63 528

Rovaniemen kulttuuri- ja liikuntakasvatussuunnitelma

Toimijat: Sivistys- ja vapaa-ajan palvelut

Sisältö: Rovaniemen kulttuurikasvatussuunnitelman perustana on suomalainen, lappilainen, peräpohjalainen ja rovaniemeläinen kulttuuri ja kulttuuriperintö. Kulttuurikasvatussuunnitelman tavoitteena on oppilaan kulttuuri-identiteetin vahvistaminen, oman kotiseudun arvostaminen, elämykset ja onnistumisen kokemukset, omien vahvuuksien löytäminen ja syrjäytymisen ehkäiseminen. Kulttuurin eri osa-alueisiin tutustutaan työpajojen ja projektien avulla sekä vierailuilla kulttuurikohteissa. Kulttuuriopetussuunnitelmaan sisältyvien verkkolinkkien avulla eri osa-alueiden teemoja voidaan työstää luokassa. Kulttuurikasvatussuunnitelmassa on esitetty kulttuuriopetuksen sisältöjä eri vuosiluokilla sekä esimerkkejä siitä, miten opetusta voidaan toteuttaa. Kulttuurilaitokset ja muut alueen toimijat suunnittelevat toimintaansa kullekin luokka-asteelle soveltuvaksi. Suunnitelmaa voidaan soveltaa eri tavoin koulun resurssien mukaan.

Kohderyhmä: esi- ja perusopetus

Rovaniemen kulttuuri- ja liikuntakasvatussuunnitelma

Historia: Rovaniemen kulttuurilautakunta päätti 9.5.2012 kulttuurikasvatussuunnitelman laatimisesta Rovaniemen esi- ja perusopetukseen kulttuurisen yleissivistyksen turvaamiseksi, oppilaiden luovuuden ja itsetunnon sekä vuorovaikutus- ja osallisuustaitojen kehittämiseksi. Kulttuuriopetuksen tavoitteeksi asetettiin tasa-arvoinen, johdonmukainen ja tavoitteellinen kulttuuriopetus päiväkodin tai koulun sijainnista riippumatta. Rovaniemen kulttuurikasvatussuunnitelma päivitettiin kulttuuri- ja liikuntakasvatussuunnitelmaksi huhtikuussa 2016. Päivityksen taustalla on vuonna 2014 annetut esi- ja perusopetussuunnitelmien perusteet ja paikallinen opetussuunnitelmatyö.

Kunta: Rovaniemi

Asukasluku: 63 528

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.