Hyppää sisältöön

Rauman kulttuurikasvatussuunnitelma

Asukasluku: 39 040

Kulttuurikasvatussuunnitelma vuosille 2020-2021

Sisältö: Kulttuurikasvatussuunnitelma täydentää koulujen omaa kulttuurikasvatusta. Kulttuurikasvatus nähdään kasvuprosessina, jossa lapsi tai nuori kokeilee rajojaan, etsii, tutkii, tutustuu ja oppii laaja-alaisesti taiteen ja kulttuurin avulla, tutustuu monikulttuurisiin ilmiöihin ja asioihin ja vahvistaa kulttuuriperinnön tuntemustaan. Kulttuurikasvatuksen mahdollistaa kulttuurintekijöiden aktiivisuus ja kaupungin vahva historia; kaupungissa on paljon nähtävää ja koettavaa. Vierailtavat kohteet ovat jaoteltu luokka-asteittain. Kulttuurikasvatussuunnitelma sisältää myös ohjeita sujuvaan vierailuun.

Kohderyhmä: perusopetus (1.–9.)

Historia: Kulttuurikasvatussuunnitelman toteutuksesta vastaa sivistystoimi. Kulttuurikasvatussuunnitelmatyön valmistumista on ohjannut suuri, noin kolmenkymmenen kulttuuritoimijan joukko, joka kokoontui kolme kertaa ja omalta osaltaan ohjasi kulttuurikasvatussuunnitelman kokoamista. Kulttuurikasvatussuunnitelman toimeenpanosta vastaa sivistysvaliokunta. Suunnitelman laadinnassa on käytetty apuna Kulttuurikasvatussuunnitelma.fi-työkalua. Kulttuurivoltti-hankkeen kulttuurikasvatussuunnitelmaseminaari järjestettiin Raumalla vuonna 2015 ja suunnitelma julkaistiin joulukuussa 2017.

Kunta: Rauma

Asukasluku: 39 040

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.