Hyppää sisältöön

Paltamon kunnan kulttuurikasvatussuunnitelma 2022-2025

Paltamon kunnan kulttuurikasvatussuunnitelmassa on tilaa lasten ja nuorten itse tekemälle taiteelle, ammattitaiteelle ja rikkaalle paikalliselle kulttuuriperinnölle. Suunnitelma takaa vuosittain jokaiselle 0-18-vuotiaalle paltamolaiselle lapselle ja nuorelle taide- ja kulttuurikasvatusta yhdenvertaisesti ja saavutettavasti.

Tavoitteena on vahvistaa lasten ja nuorten tunne- ja esiintymistaitoja, lisätä yhteisöllisyyttä ja kunnan elinvoimaisuutta, työllistää ja tukea kunnan strategisia tavoitteita, kuten asukkaiden hyvinvointia ja alueen lumovoimaisuutta kulttuurin keinoin.

Suunnitelmaa testataan kevätlukukaudella 2022, ja sen täysimittainen kolmivuotinen toteutus alkaa lukuvuonna 2022 – 2023. Suunnitelma juurrutetaan pysyväksi osaksi kunnan toimintaa.

Toteuttajina toimivat kainuulaiset taiteilijat ja taidekasvattajat. Yhteistyökumppaneinamme ovat mm. Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Kulttura, esittävän taiteen sydän Vaara-kollektiivi, nykytanssin tuotantokeskus Routa Company, Kainuun museo, Kajaanin taidemuseo, Kajaanin kaupunginteatteri ja yksittäiset paikalliset taiteilijat. Kulttuuriperintökohteina tutustutaan Paltamon kyliin, lelumuseoon, kotiseutumuseoon, paikallisarkkitehtuuriin ja jopa ruokakulttuuriin.

Kunta: Paltamon kunta

Asukasluku: 3200

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.