Hyppää sisältöön

Oulun kaupungin kulttuuriopetussuunnitelma

Asukasluku: 207 327

Oulun kaupungin kulttuuriopetussuunnitelma

Toimijat: Oulun kaupungin kulttuuriopetussuunnitelma on tehty Kulttuuritalo Valveen lastenkulttuurin, Oulun kulttuurilaitosten ja opetustoimen yhteistyönä. Asiantuntijoina on toiminut laaja joukko taiteen ja opetuksen ammattilaisia.

Sisältö: Jokaisella luokka-asteella lähestytään kaikkia kahtatoista kulttuurin ja taiteen alaa teemoittain. Jokaista alaa lähestytään opettajille, taiteilijoille ja taidekasvattajille tarkoitettujen virikekysymyksien kautta. Kulttuuriopetussuunnitelmassa tutkitaan arkkitehtuuria, rakennettua ympäristöä, elokuvaa, festivaaleja, kulttuuriperintöä, maailmankulttuuria, mediaa, muotoilua, kädentaitoja, musiikkia, sanataidetta, sirkusta, tanssia, teatteria, valokuvausta, maalaustaidetta ja sarjakuvia. Kulttuuriopetussuunnitelmassa tarjotaan myös tietoa paikallisista kulttuurin ja taiteen alojen yhteistyökohteista. Lisäksi kulttuuriopetussuunnitelma antaa ehdotuksia siitä, mihin oppiaineeseen kutakin kulttuurin ja taiteen opetusta voi yhdistää.

Kohderyhmä: perusopetus (1.–9.)

Oulun kaupungin kulttuuriopetussuunnitelma

Oulun Kulttuuritalo Valve, Kulttuurikasvatus

Historia: Oulussa kulttuuriopetusta on kehitetty jo 1980-luvulta saakka. Vuodesta 1986 lähtien kaupungissa on ollut kulttuuriyhdysopettaja ja kulttuuriopettajaverkosto. Vuonna 2003 perustettiin työryhmä, joka pohjusti kulttuuriopetuksen opetussuunnitelman toteutumista. Nykyään työryhmä tunnetaan OKKO-tiiminä, missä suunnitellaan mm. yhteistyön edistämistä, kulttuuriopetuksen budjetin käyttöä ja kulttuurikyytejä. Vuodesta 2003 lähtien Valve on ollut mukana Taikalamppu-verkostossa, missä sillä on valtakunnallisena kehittämistehtävänä koulun ja kulttuurin välisen yhteistyön edistäminen. Kaupunkiin perustettiin vuonna 2004 Oulun kaupungin lastenkulttuuritiimi ja lastenkulttuuriverkosto. Vuonna 2005 Oulun kouluissa kirjattiin ensimmäiset koulukohtaiset kulttuuriopetussuunnitelmat, minkä pohjalta kirjattiin Oulun kaupungin kulttuuriopetussuunnitelma. Vuonna 2010 Oulun se hyväksyttiin opetuslautakunnassa.

Kunta: Oulu

Asukasluku: 207 327

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.