Hyppää sisältöön

Oulaisten kulttuurikasvatussuunnitelma

Kulttuurikasvatussuunnitelma toimii työkaluna kulttuuri-, taide- ja kulttuuriperintökasvatuksen toteuttamiseksi Oulaisten kaupungissa osana kouluopetusta. Suunnitelma on opetussuunnitelmaa täydentävä suunnitelma siitä, kuinka lapsia ja nuoria tutustutetaan paikalliseen kulttuuriin, oman kunnan kulttuurikohteisiin ja taiteen eri aloihin. Suunnitelma tukee taide- ja kult tuuri kokemusten tasa-arvoista saavutettavuutta ja takaa kaikille perusopetuksen oppilaille samat osallistumisen mahdollisuudet. Kulttuurikasvatussuunnitelma lisää paikallisen kulttuuritarjonnan tunnettuutta ja käyttöä, madaltaa lasten ja nuorten kynnystä aloittaa taideharrastus ja käydä vapaa-ajalla enemmän kirjastossa, erilaisissa
kulttuuritapahtumissa ja näyttelyissä.

Kulttuurikasvatussuunnitelmaa toteuttavat kaupungin kirjasto- ja kulttuuripalvelut yhteistyössä Jokihelmen opiston, Jokilaaksojen musiikkiopiston sekä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Koulukirjastotoiminta ja yhteistyö kaupungin pääkirjaston kanssa on jo kirjattu kaupungin perusopetuksen opetussuunnitelmaan (kohta 5.1.), jonka mukaan koulut toimivat. Tavoitteena on että jatkossa myös kulttuurikasvatussuunnitelma mainitaan opetussuunnitelmaan täydentävänä suunnitelmana.

Kulttuurikasvatussuunnitelma on laadittu yhteistyössä kulttuurituottajan sekä alakoulujen kulttuuriyhdysopettajien Anu Änäkkälän ja Henna Hannulan kanssa. Suunnitelma on ollut lausunnolla myös yläkoulun opettajilla.

Kunta: Oulainen

Asukasluku: 7200

Tutustu suunnitelmaan

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.