Hyppää sisältöön

Lestijärven kulttuurikasvatussuunnitelma 2022 – 2027 ”Lestiltä saa elämään sekä juuret että siivet!”

Lestijärven kulttuurikasvatussuunnitelma laadittiin keväällä 2022 ja otettiin käyttöön elokuussa 2022.

Toimijat:
Lestijärven perusopetus ja varhaiskasvatus, Lestijärven sivistyspalvelut, Lestijärven nuoriso-, liikunta- ja kulttuuritoimi, Lestijärven kirjasto sekä yhdistys- ja järjestötoimijat.

Kohderyhmä:
Lestijärven perusopetuksen 0-9-luokkien oppilaat ja varhaiskasvatuksen ryhmät. Kulttuurikasvatussuunnitelmaa toteutetaan myös yhdistys ja järjestötoiminnassa, kerhoissa sekä nuoriso- ja kulttuuritoimessa kaiken ikäisille kuntalaisille.

Sisältö:
Lestijärven kuntastrategiassa korostuu kolme asiaa: luonto, matkailu ja paikallisuus. Näihin kolmeen seikkaan nojaa myös Lestijärven kunnan kulttuurikasvatussuunnitelma. Tavoitteena on vahvistaa lestiläisten lasten ja nuorten juuria, jotta jokainen osaa arvostaa oman kotikuntansa merkitystä ja erityisyyttä. Paikallisuus ja luonto näkyvät kulttuurikasvatussuunnitelmassa kunnan merkkihenkilöihin, kotiseutumuseoon, paikallisiin taiteilijoihin ja oman kunnan historiallisiin ja nykypäivän kohteisiin tutustumisena.

Lestijärven kunnassa on käytössä sekä perustason että kymmenen eri taiteenalaa sisältävä kulttuurikasvatussuunnitelma. PERUSTASON työpajoissa ja käyntikohteissa pääsee tekemään itse ja tutustumaan kattavasti eri taiteenaloihin/kulttuurikohteisiin. Perustason lisäksi ovat lukukausittain vaihtuvat TEEMAT, eli esittävän taiteen kokonaisuudet. Vuosittain keskitytään kahteen taiteenalaan, jossa jokainen ikätaso tekee asioita opetussuunnitelmansa mukaisesti.

Kunta: Lestijärvi

Asukasluku: 692

Tutustu suunnitelmaan

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.