Hyppää sisältöön

Kouvolan kulttuurikasvatusohjelma Lennokki

Asukasluku: 81 187

Lennokki – Kouvolan lapsille suunnattu kulttuurikasvatusohjelma

Toimijat: Kouvolan kaupungin peruskoulujen 1-9 lk:ien oppilaat ja opettajat. Peruskouluissa toimivat rehtorit ja kulttuuriyhdysopettajat (luokanopettajia sekä taide- ja taitoaineiden opettajia).
Taidelaitokset: Kouvolassa toimii yhteinen Tunne -ryhmä. Taiteilijat sekä luovien alojen kulttuuritoimijat. Lennokki – ohjausryhmä, jonka jäseniä ovat Kouvolan kaupungin Varhaiskasvatuksen, Koulutoimen ja Kulttuurisen Hyvinvointipalveluiden edustajat.

Sisältö: Lennokki on peruskouluille suunnattu kulttuurikasvatusohjelma. Tavoitteena on tuoda taide- ja kulttuurikasvatus osaksi koululaisten arkea. Oppilaille järjestetään taidekasvatusvierailuita sekä pedagogisia työpajoja kouluilla sekä opastettuja vierailuita kaupungin taidelaitoksiin ja kulttuuritaloille. Kulttuuripolku kattaa usean taiteen osa-alueet.

Taiteenlajit luokka-asteittain:
1.lk kulttuuriperintökasvatus
2.lk kirjallisuus
3.lk tanssi
4.lk musiikki
5.lk teatteri
6.lk arkkitehtuuri
7.lk kuvataide
8.lk mediakulttuuri/elokuvakasvatus
9.lk K9-kortti, vapaavalintaiset taidelajit

Kohderyhmä: Taidekasvatusvierailut ja työpajat on tarkoitettu 1.-8. luokkien oppilaille ja 9. luokkien oppilaat saavat vuosittain Tunne-ryhmän jakamat K9-kortit, joiden tarkoituksena on motivoida nuoria käyttämään kaupungin taide- ja kulttuuripalveluita.
Peruskoululaisten määrä Kouvolassa on n. 7 800 oppilasta.

Lennokki – Kouvolan lapsillle suunnattu kulttuurikasvatusohjelma

Historia: Kulttuuripolkua on kehitetty Kouvolassa aluksi pilottiprojektina vuodesta 2011 alkaen yhteistyössä peruskoulujen kulttuuriyhdysopettajien kanssa. Vuoden 2013 alusta lukien Kouvolan kaupungin Kulttuurikasvatuspalvelut ovat kehittäneet Kulttuuripolun sisältöä yhteisvoimin eri toimijoiden kanssa ja lukuvuonna 2013–2014 lähti Lennokki–kulttuurikasvatusohjelma käyntiin kaikilla peruskoulujen luokka-asteilla Kouvolassa.

Kouvolan kaupungin taiteilijat ja luovien alojen toimijat ovat aktiivisesti mukana toteuttamassa Lennokki–kulttuurikasvatusohjelmaa peruskouluille. Vuosittain kokoontuvat kulttuuriyhdysopettajat ja ohjausryhmä kehittämistoimiin. Lennokilla on oma määräraha Kouvolan kaupungin Kulttuurikasvatuspalveluissa. Lennokki logo on syntynyt koululaisille suunnatun logokilpailun tuloksena. Paperilennokissa voi nähdä viittauksen Kouvolaan paperikaupunkina, mutta myös leikkiin ja lastenkulttuuriin.

Kunta: Kouvola

Asukasluku: 81 187

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.