Hyppää sisältöön

Kolarin kulttuurikasvatussuunnitelma

Kolarin kulttuurikasvatussuunnitelma on valmistunut vuonna 2022.

Kulttuurikasvatussuunnitelman tavoitteena on edistää toimia, joilla kulttuuri laajuudessaan saadaan luonnolliseksi osaksi lapsen ja nuoren elämää ja synnytetään tottumus harrastaa kulttuurin eri osa-alueilta esimerkiksi: kulttuuriperintöön tutustuminen, lukeminen, kirjoittaminen, käynti kulttuuritilaisuuksissa (näyttelyissä, teatterissa, elokuvissa, sirkusesityksissä ja muissa vastaavissa).

Kolarin kunnassa pyritään tarjoamaan kaikille lapsille ja nuorille tasa-arvoinen mahdollisuus tutustua kulttuuriperinteeseen, taiteisiin ja kulttuureihin ja lisätä ymmärrystä niistä osallistumisen ja toiminnallisuuden kautta. Tavoitteena on luovuuden tunnistaminen ja vahvistaminen ja tukea kasvussa rohkeaksi omaksi itsekseen.

Kulttuurikasvatussuunnitelman taustoitukseksi on kartoitettu Kolarin kunnan alueella olevia kulttuurikohteita, -toimintoja sekä -toimijoita. Toimintasuunnitelma on jaoteltu seuraavasti ikäryhmittäin: varhaiskasvatus (perhepäivähoito ja päiväkodit), esiopetus ja perusopetuksen vuosiluokat 1 – 6, perusopetuksen vuosiluokat 7 – 9 ja lukio.

Kolarin kulttuurikasvatussuunnitelma on tehty kirjasto- ja kulttuuritoimen, varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukion yhteistyönä ja siitä vastaavat yksiköiden johtajat. Vastuuhenkilöt arvioivat suunnitelman toteutumisen kolmen vuoden välein.

Kolarin kunta on Lapin lastenkulttuuriverkoston jäsen.

Kunta: Kolari

Asukasluku: 3 955

Tutustu suunnitelmaan

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.