Hyppää sisältöön

Kemijärven kulttuurikasvatussuunnitelma

Kulttuurikasvatussunnitelma on vuosittain toistuva, etukäteen budjetoitu ja selkeillä sopimuksilla aikaansaatu kokonaisuus, jossa kunkin kunnan toivomalle ikäryhmälle taataan halutunlainen taide- ja kulttuurikasvatus. Kultuurikasvatussuunnitelma tarjoaa tietoa asuinkunnan historiasta, käytännöistä, merkkihenkilöistä ja jo olemassa olevasta tarjonnasta siinä, kun antaa osallistujille mahdollisuuden avartaa maailmankatsomustaan sekä käyttää älyään ja luovuuttaan. KOPSin parissa toimivat aina kunkin taiteenalan ammattilaiset sekä kulttuurikasvattajat. Laatu on kaiken ytimessä.

Kulttuurikasvatussuunnitelmat perustuvat varhaiskasvatuksen ja koulujen opetussuunnitelmiin ja lakiin kuntien kulttuuritoiminnasta. Kunnan kulttuuritoiminnalla tarkoitetaan toimintaa, jolla kunta edistää kulttuurin ja taiteen tekemistä, harrastamista, saatavuutta ja käyttöä sekä taide- ja kulttuurikasvatusta ja kulttuuriperintöä.

Tavoiteltu hyöty:
1) Yhdenvertaisuus
2) Saavutettavuus
3) Kunnan elinvoimaisuus, yhteiöllisyys ja työllistävä vaikutus
4) Kunnan brändi
5) Lasten tunne-esiintymistaidot sekä monipuoinen maailmankatsomus

Kulttuurikasvatussuunnitelma sisältää perustason ja kakkostason toimintaa.

Kulttuurikasvatussuunnitelma on tehty yhteistyössä kulttuuri- ja vapaa-aikasektorin ja varhaiskasvatuksen ja koulun kanssa.

Kunta: Kemijärvi

Asukasluku: 6985 (TK:n ennakkotieto, 21.3.2023)

Tutustu suunnitelmaan

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.