Hyppää sisältöön

Kalajoen kulttuurikasvatussuunnitelma

Sisältö: Kalajoen kulttuurikasvatussuunnitelma on laadittu varhaiskasvatuksen 0-3 vuotiaiden toiminnasta aina lukioikäisten nuorten toimintaan saakka. Taide- ja kulttuuritoiminta on mukana lasten ja nuorten arjessa nivoutuen tiiviisti varhaiskasvatuksen sekä perusopetuksen ja keskiasteen opetuksen opetussuunnitelmiin.

Kulttuurikasvatussuunnitelma on kaksiosainen, jossa perustasolla painopiste on työpajoissa ja lähialueen käyntikohteissa, tavoitteena lapsen oma tekeminen, kulttuurisen osaamisen, vuorovaikutuksen ja ilmaisun vahvistaminen sekä eri taiteenaloihin tutustuminen. Keskiasteella teemana on myös kulttuuriyrittäjyys ja eri taide ammattina teemat.

Kakkostason toiminta sisältää esittävän taiteen kokonaisuuksia jotka vaihtuvat vuosittain. Ikätasoon sopivat vierailijat sekä vierailukohteet valitaan esittävän taiteen yhtiestyökumppaneiden kanssa. (esim. Koulujen konserttikeskus, lastenkulttuurikeskus, alueteatterit, museot, kiertävät esittävän taiteen tuottajat.)

Kohderyhmä: Varhaiskasvatus, perusopetus ja lukio

Kunta: Kalajoki

Asukasluku: 12400

Tutustu suunnitelmaan

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.