Hyppää sisältöön

Kajaanin Kulttuuripolku

Asukasluku: 36 567

Kajaanin kaupungin varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen Kulttuuripolku

Toimijat: Kajaanin kaupungin varhaiskasvatus, sivistystoimi ja kulttuurilaitokset

Sisältö: Kajaanin varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen Kulttuuripolku sisältää jokaiselle ikäluokalle suunnatun oman erityisen kulttuuriohjelman. Se sisältää tutustumisia kulttuuria tarjoaviin kohteisiin ja kulttuurintarjoajien tekemiä vierailuja toimintatuokioineen. Peruskoulun päättövuonna nuoret saavat henkilökohtaisen VIP 9 -kortin, jolla saa etuja kaupungin eri kulttuurilaitoksissa.

Kulttuuripolku-mallin jatkona keskiasteella (lukio, ammattikoulu) opiskelijat voivat hankkia käyttöönsä Kulttuuripassin, johon opiskelijat keräävät merkintöjä kulttuuritilaisuuksista. Kulttuuripassilla voi kartuttaa opintopisteitä.

Kirjastopolku on osa Kajaanin Kulttuuripolkua. Kirjastopolku on tavoitteellinen suunnitelma kirjastonkäytön opetuksesta, ja polulle kulkunsa suuntaavat toisen, kolmannen, viidennen ja seitsemännen luokan oppilaat.

Kohderyhmä: Varhaiskasvatus ja perusopetus (1.–9.)

Kajaanin kaupungin kulttuuripolku
Kajaanin Kirjastopolku

Historia: Kajaanin Kulttuuripolku-hanke on edennyt ylhäältä alapäin yksi vuosiluokka kerrallaan. Syksyllä 2012 Kulttuuripolun piiriin pääsivät kaikki.

Kajaanin Kulttuuripolkuun liittyvä Kirjastopolku kehitettiin kahtena kirjaston projektina. Kirjastopolku-suunnitelmaa testattiin aluksi eri luokka-asteilla ja nykyään sitä toteutetaan suunnitelman mukaisesti.

Kunta: Kajaani

Asukasluku: 36 567

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.