Hyppää sisältöön

Imatra: Kulttuuripolku

Asukasluku: 26 075

Toimijat: Imatran Kulttuuripolkua koordinoi Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metku, Imatran kaupunki. Vierailukokonaisuudet on suunniteltu yhdessä kulttuurilaitosten, taiteen perusopetusyksiköiden, taiteilijoiden ja opettajien kanssa.

Sisältö: Kulttuuripolku on Imatran peruskoulujen oppilaille suunnattu kulttuuri- ja taidekasvatussuunnitelma, joka tarjoaa mahdollisuuden kokemukselliseen ja elämykselliseen oppimiseen. Kulttuuripolku on osa Imatran kaupungin opetussuunnitelmaa. Kulttuuripolku tutustuttaa oppilaat kaupungin kulttuurilaitoksiin, oman alueen kulttuuriperintöön, luovan alan ammatteihin ja taiteen perusopetukseen. Oppilaille järjestetään kouluaikana vierailuja erilaisiin kulttuurikohteisiin. Lisäksi Imatralla on käytössä 9.-luokkalaisten kulttuuripassi. Se on henkilökohtainen etukortti, jolla pääsee edullisesti tai ilmaiseksi eri kulttuurikohteisiin.

Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metku ja Kotkan lasten kulttuurikeskus LAKU muodostavat yhdessä Kaakon lasten ja nuorten kulttuuriverkosto Kaakun. Kaakku kuuluu opetus- ja kulttuuriministeriön nimeämään valtakunnalliseen lastenkulttuurikeskusten verkosto Taikalamppuun.

Kohderyhmä: perusopetus (1.-9.)

Historia: Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metku ja Imatran kaupunki ovat koordinoineet Kulttuuripolku-kulttuurikasvatussuunnitelmaa Imatralla vuodesta 2009 alkaen. Kulttuuripolku on laajentunut vuosittain, ja se on lisätty Imatran kaupungin perusopetuksen opetussuunnitelmaan.

Imatran kulttuuripolku: http://www.lastenmetku.fi/tiedostot/Kulttuuripolku_Imatra.pdf

Kulttuuripolku Metkun sivuilla

Kunta: Imatra

Asukasluku: 28 500

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.