Hyppää sisältöön

Heinolan kulttuuripolku

Asukasluku: 18 497

Heinolan kulttuurikasvatussuunnitelma

Toimijat: Heinolan kulttuurikasvatusohjelman ovat koostaneet kaupungin perusopetus ja esiopetus yhdessä Heinolan kaupungin kirjasto-, kulttuuri- ja nuorisopalveluiden, museon, musiikkiopiston ja Heinolan Taidemuseon ystävät ry:n kanssa.

Sisältö: Kulttuurikasvatusohjelmassa jokainen varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja perusopetuksen piirissä oleva lapsi tai nuori tutustuu maksutta vähintään kerran vuodessa johonkin kulttuuripalveluun, -tapahtumaan tai -kohteeseen. Kulttuurivierailut ja -kohteet on valittu siten, että ne tukevat kunkin vuosiluokan opetussuunnitelmaa. Lapset ja nuoret tutustuvat esimerkiksi kirjaston ja median käyttöön, vierailevat museonäyttelyissä, konserteissa ja teatteriesityksissä sekä tekevät sanataidetta ja musisoivat yhdessä elämyksellisellä tavalla koululuokan ulkopuolella. Jokaiseen kulttuurivierailuun tai -kokemukseen liittyy monialaista oppimista tukevia tehtäviä ja reflektointia, joista vastaavat toteuttajatahot. Laadukkuuden varmistamiseksi kulttuurikasvatussuunnitelmaa toteuttajat tapaavat säännöllisesti sekä päivittävät tietoja ja kulttuuritarjontaa koordinoidusti. Myös kulttuurikasvatussuunnitelmaa päivitetään yhdessä tarvittaessa.

Kohderyhmä: perusopetus ja esiopetus

Tutustu Heinolan kulttuuripolkuun

Kunta: Heinola

Asukasluku: 18 497

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.