Hyppää sisältöön

Harjavalta: Kulttuurikasvatussuunnitelma

Asukasluku: 6 931

Harjavallan kulttuurikasvatussuunnitelma

Harjavallan kaupungin esi-, perus- ja lukio-opetuksen kulttuurikasvatussuunnitelma on laadittu tukemaan opetusta sekä opettajien ja kulttuuritoimijoiden työvälineeksi. Tämän kulttuurikasvatussuunnitelman tavoitteena on oppilaiden ja opetusyksiköiden yhdenvertaisuus ja tasa-arvoiset mahdollisuudet kulttuuristen teemojen toteuttamisessa.

Kulttuurikasvatussuunnitelma pohjautuu vuoden 2016 opetussuunnitelmiin, ja siinä esitellään paikallinen yhteistyösuunnitelma kulttuurikasvatuksen ja -opetuksen tueksi.

Harjavallan sivistystoimen ajatus on, että kulttuurikasvatuksen tulee olla luonteva osa opetusta. Kulttuurin avulla opetussuunnitelmia voidaan toteuttaa syvemmin ja rikkaammin. Kulttuurikasvatussuunnitelmaan on kirjattu Harjavallan kirjasto- ja kulttuuripalvelujen, Emil Cedercreutzin museon sekä useiden kulttuuria tuottavien yhteisöjen tarjoamia sisältöjä yleissivistävän opetuksen kulttuurikasvatuksen tueksi.
Kulttuurikasvatussuunnitelmaa ovat laatineet opettaja Eeva Heikkinen-Kemppinen Keskustan alakoulusta ja kirjasto- ja kulttuurijohtaja Satu Soppela-Hyle. Emil Cedercreutzin museon osalta työryhmässä on ollut mukana museojohtaja Henry Flinkman.

Harjavallan kulttuurikasvatussuunnitelma

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.