Hyppää sisältöön

Hämeenlinnan seudun Kulttuuripolku

Asukasluku: 67 848

Hämeenlinnan seudun Kulttuuripolku

Toimijat: Hämeenlinnan seudun Kulttuuripolun tuottavat Hämeenlinnan Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX tiiviissä yhteistyössä Janakkalan ja Hattulan kuntien sekä paikallisten taide- ja kulttuurilaitosten, opetushenkilökunnan ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Sisältö: Kulttuuripolku luo Hämeenlinnan seudun lapselle ja nuorelle erilaisista kulttuurielämyksistä polun, jonka varrella lapsi kasvaessaan tutustuu paikalliseen lähikulttuuriin, pääsee itse kokeilemaan erilaisia taiteentekemisen ja ilmaisun tapoja sekä rohkenee ennakkoluulottomasti luoda uutta. Suunnitelmaan sisältyy kulttuurikohdevierailuita, erilaisia kulttuurin ja taiteen työpajoja sekä menetelmiä. Tilaisuuksia voidaan järjestää vierailujen lisäksi myös kouluilla. Sisällöt tarjoavat menetelmiä ohjaajan ja opettajan työhön sekä ideoita monialaisten oppimiskokonaisuuksien rakentamiseen. Kulttuuripolku on osa opetussuunnitelmaa. Päivähoidon sisällöissä toteutuu Satakieli –pedagogiikka ja lapsilähtöisyys. Kulttuuripolku -suunnitelma kattaa peruskoululaiset sekä päivähoidon puolelta 3-6 -vuotiaat.

Kohderyhmä: päivähoito, esi- ja perusopetus. (3-16v)

Hämeenlinnan seudun Kulttuuripolku

Historia: Hämeenlinnan seudun Kulttuuripolku pohjaa vuonna 2008 tehtyyn Kulttuuripolku-suunnitelmaan.

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX tekee tiivistä yhteistyötä Janakkalan ja Hattulan sekä muiden Kanta-Hämeen kuntien kanssa. Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX on Suomen Lastenkulttuurikeskusten liiton jäsen.

Kunta: Hämeenlinna

Asukasluku: 67 848

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.