Hyppää sisältöön

Porvoon kulttuuripolku Kultis

Asukasluku: 50 619

Porvoon kulttuurikoulu

Toimijat: Porvoon kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut, Porvoon luontokoulu sekä Porvoon museo järjestävät 2016-2017 alkaen kulttuurikasvatuspalveluita kaikille kaupungin lapsille ja kouluikäisille.

Sisältö: Kulttuurikasvatussuunnitelman tavoitteena on tukea ja helpottaa opettajan työtä sekä toteuttaa ja edistää lasten ja nuorten suunnitelmallista kulttuuri-, taide- ja liikuntakasvatusta. Kultis lisää lasten ja nuorten yhdenvertaisia mahdollisuuksia osallistua kulttuuriin ja liikuntaan. Jokainen kaupungin perusopetuksen oppilas saa vähintään kaksi tuntia kulttuurikasvatusta vuosittain.

Palvelut on laadittu luokittain kohdistetuksi ja selkeästi eteneväksi tarjonnaksi. Kulttuuri- ja liikuntakasvatus sekä -opetus sisältyvät koulun muihin oppiaineisiin.

Kulttuurikasvatussuunnitelman mukaiset palvelut tukevat esi- ja perusopetuksen opetussuunnitelmia sekä vahvistavat lasten ja nuorten paikallista kulttuuri-identiteettiä. Lukuvuoden 2016-2017 teema oli Suomi 100 vuotta.

Kohderyhmä: varhaiskasvatus sekä perusopetus 1.–9. luokat

Kultis – kulttuurikasvatusta lapsille ja kouluikäisille

Historia: Kulttuurikoulu aloitti varsinaisen toimintansa lukuvuonna 2003–2004.

Kunta: Porvoo

Asukasluku: 50 619

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.